Cider, genellikle elma veya armut gibi meyvelerin sıkılmasıyla elde edilen bir içecektir. Elma suyu veya armut suyu doğal olarak şeker içerir. Bu sular, fermantasyon sürecinde...
"Bira kiti", evde bira yapımı için kullanılan bir terimdir. Evde bira yapımı, genellikle bir bira kiti kullanılarak gerçekleştirilir. Bira kitleri, genellikle maya,...
Malt, genellikle arpa veya başka tahılların özel bir işleme tabi tutulmasıyla elde edilen bir üründür. Bu işlem, tahılların ıslatılması, filizlendirilmesi ve ardından...
Bira Mayaları
Bira mayası yani maya kelime anlamıyla Türkçede sadece maya anlamına gelirken, batı dillerinde maya için kullanılan kelimeler fermantasyon olayının dış...
Dry Hop Yöntemi Nedir? Nasıl Yapılır?
Adından da anlaşılacağı gibi, şerbetçi otunun mayşeye kuru eklenmesidir. Bu yöntemde şerbetçi otlarını önceden...
Tam Tahıl Üretimde Verimlilik Hesabı Nasıl Yapılır?
Malt kullanarak evde biranızı yapıyorsanız bu üretimin verimliliğini nasıl ölçeceğinizi bilmeniz gerekir....
Fermantasyon Nedir? Ürün Tadını Nasıl Etkiler?
Biradaki malt şekerlerinin fermantasyonu karmaşık bir biyokimyasal süreçtir. Bu yazıda bu süreci elimizden...
Hidrometre Kullanımı ve Evde Yaptığınız Biranın Alkol Oranının Hesaplanması Nasıl Yapılır?
Bir hidrometre, bir çözeltinin özgül ağırlığını hidrometrenin...