Pilsner, Buğday ve Munich maltları, vişne ekstraktı ve Saaz şerbetçi otu kullanılarak Türkiye'de üretilmiştir.
İlk defa Belçika'da üretilen, hafif şerbetçiotu acılığı olan, içeriğindeki vişne tadının ve renginin baskın olduğu meyve lezzeti ile keyifle tüketebileceğiniz bir üründür.
Tavsiyemiz 20 lt. ve altında kurulum yapmanızdır. Damak zevkinize göre, daha hafif içim sevenler 20 lt' den fazla kurulum yapabilir.
Uygun mayası ile birlikte gelmektedir.
Bu ürünü şişeledikten sonra en az 1 ay dinlendirmeniz önerilmektedir.
Yapımı sırasında malt özütü kullanmayıp 1 kg şeker veya 1 kg dekstroz'dan herhangi birinin ilave edilmesini öneririz.
18-25 derece arasında fermente edilebilir. İdeal fermantasyon sıcaklığı 21 - 22 ⁰C'dir.
Renk: Vişne Kırmızısı
Acılık: 12-18 IBU
1 Kg şeker ile 20 lt kurulumda % 5,5 ABV elde edersiniz
Net : 1.8 kg
Dry Hop Yönteminin detaylı tarifi için aşağıdaki blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.
https://www.kedikoy.com.tr/dry-hop-yontemi-nedir
Aşağıdaki Blog yazımızda bu ürünü nasıl kullanabileceğinizi anlattık. Blogu okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
https://www.kedikoy.com.tr/serbetci-otlu-malt-ozu-yapimi