Pilsner, Buğday ve Munich maltları ile Hallertau Mittelfrüh şerbetçi otları kullanılarak Türkiye'de üretilmiştir.
Meyveli, tatlı ve baharatlı tatlar taşır. Acılık oranı düşüktür. Bulanık görünümlü, baharatlı ve meyvemsi Belçika ürünlerini sevenler için idealdir.
Beraberinde Belçika Ale mayası gönderilmektedir.
Yapımı sırasında malt özü kullanmayıp sadece 1 kg şeker veya 1 kg dekstroz ilave edilmesini öneririz.
18-27 derece arasında fermente edilebilir. İdeal fermantasyon sıcaklığı 21 - 22 ⁰C'dir.
Tavsiyemiz 20 litre son ürün için kullanmanızdır.
Renk: <10 EBC
Acılık: 14-18 IBU
1 Kg şeker ile 20 lt kurulumda % 5,4 ABV elde edersiniz
Net : 1.8 kg
Belgian yapımında ekstra lezzetler için 'Bira Baharatları' kategorisinde bulabileceğiniz meyve kuruları ve kişniş tohumunu Dry Hop yöntemiyle kullanabilirsiniz.
Dry Hop Yönteminin detaylı tarifi için aşağıdaki blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.
https://www.kedikoy.com.tr/dry-hop-yontemi-nedir
Aşağıdaki Blog yazımızda bu ürünü nasıl kullanabileceğinizi anlattık. Blogu okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
https://www.kedikoy.com.tr/serbetci-otlu-malt-ozu-yapimi