Pilsener ve Caramel Pils maltları ile Magnum ve Cascade şerbetçi otları kullanılarak Türkiye'de üretilmiştir.
Malt şerbeti hazırlandıktan sonra glütenleri tüketen enzimler kullanılarak glütensiz bir özüt hazırlanmıştır. Ardından enzimler kaynatılarak deaktive edilmiştir. Çölyak hastaları, glütene toleransı olmayanlar ve tabi herkes bu ürünü gönül rahatlığıyla kullanabilir.
Yapımı sırasında 1 kg şeker ya da 1 kg dekstrozdan birtanesinin ilave edilmesini öneririz.
18-25 derece arasında fermente edilebilir. İdeal fermantasyon sıcaklığı 21 - 22 ⁰C'dir.
Toplamda maksimum 23 lt yapılmasını öneririz. %5 ABV elde edersiniz.
Glüten: 20 ppm den az miktardadır
Renk: 10-20 EBC
Acılık: 16-22 IBU
Net ağırlık: 1.8 kg
Beraberinde Amerikan Ale mayası gönderilmektedir.
Aşağıdaki Blog yazımızda bu ürünü nasıl kullanabileceğinizi anlattık. Blogu okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
https://www.kedikoy.com.tr/serbetci-otlu-malt-ozu-yapimi