Vanilya çubuk
Yurt dışındaki formüllerde karşınıza çıkan ''Vanilla Bean'' olarak gördüğünüz ürünü bizde sizlere ulaştırmak istedik.
Bu ürünü kullanarak ürünlerinize vanilya tat ve kokusu katabilirsiniz. Bunu nasıl yapabiliriz derseniz, vanilya çubuğunu mayşelerinizde kaynatma yaparken son 5 dk'sında mayşe içine atarak yada fermentasyonun son 2-4 günleri arasında ürününüze atarak yada ayrı bir suda kayanatıp ardından fermentöre şişelemden 1-2 gün önce koyarak vanilya tat ve kokusu kazandırabilirsiniz. Bu seçeneklerden hangisi daha iyi sonuç verir derseniz bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Bu ürünün kabuğu içinde küçük partiküller halinde olan kısmı en çok aromayı barındıran kısmıdır. Bu nedenle kullanmadan önce boydan kesmenizi yada yatay şekilde parçalara bölmenizi öneririz.