Thracian Munich biranın gövdesini ve rengini arttıran bir baz malttır. Çok az bir miktarı dahi biranın gövdesinde ve malt karakterinde gözle görülür bir değişim sağlar. İçeriğindeki yüksek orandaki proteinler biranın köpüğünün kalıcılığını sağlar.
Üretim süreci, Alman Saflık Kanunu (Reinheitsgebot) kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte tüm süreçler Avrupa kalite standartlarına (DIN-EN-ISO 9001:2015) ve HACCP yönetim sistemine uygun gerçekleştirilmektedir.
Export, Märzen, Alt, Buğday birası, Bock ve Brown Ale gibi koyu renkli biralarda kullanılabileceği gibi, az miktarda kullanılması durumunda açık renkli tüm biralarda da kullanılabilir.
EBC renk değeri 12 - 25 arasındadır.
Tüm bira çeşitlerinde %100 oranına kadar kullanılabilir.
Son Kullanım tarihleri Mart 2025'dir.