Kapat

Sierra Newada Pale Malt Kiti

124,90 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00006
  • Stok DurumuStokta var
  • Kdv Dahil 124,90 TL
Tam tahıl kitleri ile kolayca hazırlanacak lezzetli formüller.
  Sepete Ekle
  • Sierra Newada Pale Malt Kiti

    İçindekiler Miktar
    Pale Malt 5,200 kg
    Caramel Pils Malt 0.420 kg
       
    Magnum Şerbetçiotu 20 gr
    Cascade Şerbetçiotu 140 gr
       
    US-05 Maya 10 gr

     

    Orginal Gravite: 1.055-1.056 Renk EBC : 12-14
    Final Gravite: 1.013-1014 ABV: %5- %5,5
    IBU: 39 Kaynatma Miktarı : 31 lt
    Kaynatma Süresi: 70 dak. Kalan Miktar   : 26 lt

     

    Mayşeleme Programı
      Sıcaklık Süre
    Malt Karışımı 67 °C 60 dk
    Yağmurlamadan önce 76 °C 10 dk
    Yağurlama sırasında 78 °C  
         
    Kaynatma Programı
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Magnum 20 gr 60 dk
    Cascade 28 gr 10 dk
    Cascade 56 gr 0 dk
    Cascade 56 gr Dry Hop
         
    Fermentasyon Programı
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    US-05 10 gr 18-22 °C
     

    Yapım Aşamaları


    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar yıkanıp, durulanır ve ardından dezenfekte edilir


    2- MAYŞELEME: 

    • 19 L su kazana eklenir ve 68-69 °C derece sıcaklığa getirilir.
    • Size gönderilen Malt karışımı kırılmış olarak sıcak su ile karıştırılır.
    • Karışım sabit sıcaklıkta (65 - 67)°C arasında tutulur ve 60 dk boyunca karıştırılır.
    • Mayşelme sırasında sıcaklık değişimleri önemlidir, farklı sıcaklıklarda farklı sonuçlar elde edilir.
    • Bu nedenle belirtilen sıcaklıklarda mayşelemeyi yapınız.
    • 60 dk sonunda karışım sıcaklığını 76° C ye getirip 10 dk boyunca karıştırmaya devam edin.


    3- YAĞMURLAMA:

    • Eğer mayşe kazanınız altında musluk varsa ürün berrak olana kadar altından aldığınız mayşeyi malt üzerine boşaltın.
    • Mayşe berrak akmaya başladığında kaznınızdaki mayşeyi yavaşça başka bir kovaya alın.
    • Başka bir yerde 78 °C ye ısıtmış olduğunuz 16 L suyu yavaşça malt üzerine serperek dökünüz.
    • Toplam mayşe miktarınız 31 L olana kadar yağmurlama suyunuzu kulanın. 
    • Bu 78 °C suyu dökme miktarınız kovanın altından almış olduğunuz mayşe miktarı ile orantılı şekilde olması daha verimli sonuç almanızı sağlar. 


    4- KAYNATMA: 

    • Tüm mayşenizi topladıktan sonra kaynatma kazanına aktarın ve 100 °C derecede kaynatın.
    • Kaynama başladıktan sonra toplam 70 dk sürecektir.
    • Kaynama başladıktan sonra kaynatma programındaki sürelere göre uygun miktarda şerbetçiotlarınızı mayşeye atın.


    5- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada kazanı buzlu suya batırmak suretiyle
    • hazırlanan şıranızı mümkün olan en kısa sürede 21-22 °C soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Sıcak durması halinde de maya koyarsanız mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz.


    6- FERMANTASYON: 

    • Şırayı soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Üzerine pakette çıkan mayayı şıra üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 21-22 °C arasında olmasına özen gösterin.
    • Fermentasyon boyunca 18-22 °C arasında fermentsyona devam etmeye özen gösterin.
     
     
     
     
Takipte Kalın