Dekstroz
Endüstriyel olarak mısır nişastasından üretilir bu nedenle bitkisel kaynaklı temel şekerden biridir. Dekstroz (glukoz) aynı zamanda toz şekerin ana bileşenlerinidir
Dekstroz şekeri, toz şekere alternatif olarak mayalama ve şişeleme şekeri olarak kullanılabilen doğal şekerdir. Maya tarafından tamamen sindirildiği için ürünün tadını veya gövdesini etkilemeyen bu şeker mayşe içerisine konulan şeker yerine veya gazlanmayı sağlamada toz şeker alternatifi olarak kullanılır.
Dekstroz, maya tarafından toz şekere göre daha kolay sindirildiği için fermantasyonun daha hızlı başlamasını sağlar. Ayrıca şerbet içinde toz şekerden daha kolay çözünür.
Bu ürün Tereos firması tarafından, AB gıda standartlarına uygun şekilde Belçika’da üretilmiştir.
20 dereceden düşük sıcaklıkta serin ve kuru yerde saklayınız.
Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi 11.2024