Kapat

Chocolate Stout Malt Kiti

119,90 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00010
  • Stok DurumuStokta var
  • Kdv Dahil 119,90 TL
Chocolate Stout Malt Kiti kolayca hazırlanacak lezzetli bir tam tahıl formülü.
  Sepete Ekle
  • Chocolate Stout Malt Kiti

    İçindekiler Miktar
    Pale Malt (Thracian) 4,50 kg
    Munih Malt (Thracian) 0.600 kg
    Carafa 2 (Weyermann) 0,250 kg
    Carafa 1 (Weyermann) 0,200 kg
    Yulaf Ezmesi 0,150 kg
    Cacao Nibs  60 gr 
       
    Magnum Şerbetçiotu 20 gr
    Centannial Şerbetçiotu 15 gr
       
    US-05 Maya 10 gr

     

    Orginal Gravite: 1.065-1.060 Renk EBC : 75-79
    Final Gravite: 1.014-1017 ABV: %6- %6,5
    IBU: 46 Kaynatma Miktarı : 28 lt
    Kaynatma Süresi: 60 dak. Kalan Miktar   : 23 lt

     

    Mayşeleme Programı
      Sıcaklık Süre
    Malt Karışımı 67 °C 60 dk
    Yağurlama sırasında 75° C  
         
    Kaynatma Programı
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Magnum 20 gr 60 dk
    Centannia 15 gr 60 dk
         
    Cacao Nibs 60 gr 10 dk
         
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    US-05 10 gr 18-22 °C

    Yapım Aşamaları

    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar yıkanıp, durulanır ve ardından dezenfekte edilir

    2- MAYŞELEME: 

    • 20-21 L su kazana eklenir ve 68-69 °C derece sıcaklığa getirilir.
    • Size gönderilen Malt karışımı kırılmış olarak sıcak su ile karıştırılır.
    • Karışım sabit sıcaklıkta (66 - 67)°C arasında tutulur ve 60 dk boyunca karıştırılır.
    • Mayşelme sırasında sıcaklık değişimleri önemlidir, farklı sıcaklıklarda farklı sonuçlar elde edilir.
    • Bu nedenle belirtilen sıcaklıklarda mayşelemeyi yapınız.
    • 60 dk sonunda karışım sıcaklığını 75 °C ye getirip yağmurlama aşamasına başlayabilirsiniz.

    3- YAĞMURLAMA

    • Eğer mayşe kazanınız altında musluk varsa ürün berrak olana kadar altından aldığınız mayşeyi malt üzerine boşaltın.
    • Mayşe berrak akmaya başladığında kazanınızdaki mayşeyi yavaşça başka bir kovaya alın.
    • Başka bir yerde 75 °C'ye ısıtmış olduğunuz 14-17 lt. suyu yavaşça malt üzerine serperek dökünüz.
    • Toplam mayşe miktarınız 27 - 28 lt. olana kadar yağmurlama suyunuzu kulanın. 
    • 75 °C suyu dökme miktarınız kovanın altından almış olduğunuz mayşe miktarı ile orantılı şekilde olması daha verimli sonuç almanızı sağlar. 

    4- KAYNATMA: 

    • 28 lt mayşenizi topladıktan sonra kaynatma kazanına aktarın ve 100 °C derecede kaynatın.
    • Kaynama başladıktan sonra toplam 60 dk sürecektir.
    • Kaynama başladıktan sonra kaynatma programındaki sürelere göre uygun miktarda şerbetçiotlarınızı mayşeye atın.
    • Bu ürüne özel kullanılacak Cacao Nibsleri kaynamanın son 10 dk'sında mayşenize atın ve kaynatın.

    5- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada kazanı buzlu suya batırmak suretiyle
    • hazırlanan şıranızı mümkün olan en kısa sürede 21-22 °C soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Sıcak durması halinde de maya koyarsanız mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz.

    6- FERMANTASYON: 

    • Şırayı soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Paketten çıkan mayayı şıra üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 21-22 °C arasında olmasına özen gösterin.
    • Fermentasyon boyunca 18-22 °C arasında fermentasyona devam etmeye özen gösterin.

    NOT: Eğer isterseniz bu üründe şerbetçiotları ile yaptığınız gibi dryhop yapar gibi cacao nibs alıp kullanabilirsiniz. Bu sayede ürününüze taze kakao aroması katabilirsiniz.   

     

Takipte Kalın