Böğürtlen Cider
Bu ürünleri kullanmayacaksanız 0-4 oC Dolapta tutunuz
Bu ürün içinde 1,8 kg özenle seçilmiş meyvelerden hazırlanmış karışık konsantre, böğürtlen aroması, cider mayası, maya besini ve fermente olmayan şeker bulunmaktadır.
Bu ürünü hazırlarken ilk olarak temizleyip, dezenfekte ettiğiniz kovaya meyve konsantrelerini dökün
Üzerine yarım Kg dekstroz ya da şeker ilave edip sıcak su ile güzelce eritin
Ardından 11,5 lt olana kadar oda sıcaklığında su ilave edin
Bu sırada kovayı düzenli olarak karıştırın. Maya besinini ve fermente olmayan şekeri de bu sırada ilave edin
Kovanızın sıcaklığını kontrol edin ve 20-21 derece olduğundan emin olun
Son olarak Cider mayanızı şıranızın üzerine serpin ve kovanızın kapağını kapatıp hava kilidini doğru şekilde kapatın
Fermentasyon 14 gün boyunca sürecektir. 14 gün sonunda fırsatınız varsa kovadaki ürünü başka bir kovaya aktarıp üzerine aromanızı ekleyin. Eğer imkanınız yoksa kova kapağını açıp aromanızı ekleyin ve en az 5 saat bekleyin.
Ardından 50 cl şişeye 5 gr şeker ilave edip şişeleme yapın.
Şişeleme yaptıktan sonra en az 14 gün bekleyin, ardından dolapta soğutup afiyetle içiniz.
Şişeleme sonrası % 7 ABV elde etmiş olursunuz. Bunu arttırmak isterseniz başlangıçta yarım kg değil 1 kg şeker ilave ederek % 8-9 arası ABV elde edebilirsiniz.