Kapat

Belgian Pils Ekstrakt Paketi

199,00 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00003
  • Stok DurumuStokta var
  • Kdv Dahil 199,00 TL
Sizlerin sadece kaynatma ve soğutma ile evde hazırlayabileceği yapımı pratik, tatları daha yoğun ve lezzetli %100 malt ürünleridir. Paket içeriğinde 3,4 Kg Malt Özü, Şerbetçiotu, Dekstroz ve Maya bulunmaktadır. Bu paketteki ürünleri nasıl yapacağınız açıklama kısmında ayrıntısıyla belirtilmiştir.
  Sepete Ekle
  • Tablomuz

    Orginal Gravite: 1.050 Renk EBC : 7
    Final Gravite: 1.010 ABV: %5.5
    IBU: 30 Miktar: 23 lt
    Kaynatma Süresi: 60 dak.
    Kaynatma Miktarı : 28 lt Kalan Miktar   : 23 lt
         
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Dekstroz 750 gr 60 dk
    Magnum 15 gr 60 dk
    Hallertau Mittelfrüh 30 gr 5 dk
         
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    Belçika Ale 10 gr 18-22 °C

     

    Yapım Aşamaları

     

    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar dezenfekte edilir

     

    2- ÇÖZÜNDÜRME:

    • Koli içerisindeki malt özlerinin sıcak su içerisinde bekletip akışkan kıvama gelmesi sağlanır.
    • Ardından malt özlerinin toplam 28 lt içme suyu içerisinde homojen oluncaya kadar karıştırılarak çözünmesi sağlanır.
    • Çözünme işlemi tamamlandığında kaynatma aşamasına geçilir.

     

    3- KAYNATMA: 

    • Hazırlanan karışımın ısıtıcı yardımıyla kaynaması sağlanır.
    • Toplam kaynama 60 dk. sürecektir.
    • Kaynama başladığında paket içindeki 750 gr Dekstroz ve 15 gr Magnum şerbetçiotu mayşe içerisine atılır.
    • 55 dk. sonra yani kaynama bitimine 5 dk. kala paketiniz içerisindeki 30 gr Hallertau Mittelfrüh şerbetçiotu kaynayan mayşe içerisine atılır.
    • Kaynama süresi 60 dk. olup kaynama bitirildiğinde soğutma aşamasına geçilir.

     

    4- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada  kazanı buzlu suya batırmak suretiyle
    • hazırlanan mayşenizi mümkün olan en kısa  sürede 18-22 ºC soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Yeteri kadar soğutmadan maya ilave ederseniz mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz. 
    • Soğutma tamamlandığında fermentasyon aşamasına geçilir.

     

    5- FERMANTASYON: 

    • Mayşeyi soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Paketten çıkan mayayı mayşe üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 18-22 ºC arasında olmasına özen gösterin.
    • 14 gün hava almadan fermente olduktan sonra şişeleyebilirsiniz.
Takipte Kalın