Kapat

Belgian Blond Malt Kiti

119,90 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00015
  • Stok DurumuStokta var
  • Kdv Dahil 119,90 TL
Tam tahıl kitleri ile kolayca hazırlanacak lezzetli formüller.
  Sepete Ekle
  • Belgian Blond Malt Kiti

     

    İçindekiler Miktar
    Pilsener Malt 5,00 kg
    Vienna Malt 0,500 kg
    Melanoidin 0,100 kg
    Buğday Malt 0,500 kg
    Dekstroz 0,500 kg
    Pirinç Kabuğu 0,100 kg
       
    Tettnanger Şerbetçi Otu 50 gr
       
    T-58 Maya 15 gr

     

    Orginal Gravite: 1.065-1.070 Renk EBC : 4 - 8
    Final Gravite: 1.015-1020 ABV: %6- %6,5
    IBU: 25 Kaynatma Miktarı : 28 lt
    Kaynatma Süresi: 60 dak. Kalan Miktar   : 22 lt

     

     

    Mayşeleme Programı
      Sıcaklık Süre
    Malt Karışımı 68 °C 75 dk
    Yağmurlamadan önce 76 °C 10 dk
    Yağurlama sırasında 78° C  
         
    Kaynatma Programı
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Tettnanger 30 gr 60 dk
    Tettnanger 20 gr 30 dk
         
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    T-58 15 gr 17-22 °C

     

    Yapım Aşamaları

    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar yıkanıp, durulanır ve ardından dezenfekte edilir

    2- MAYŞELEME: 

    • 19-20 L su kazana eklenir ve 70 °C derece sıcaklığa getirilir.
    • Size gönderilen Malt karışımı kırılmış olarak sıcak su ile karıştırılır.
    • Karışım sabit sıcaklıkta (67 - 69)°C arasında tutulur ve 75 dk boyunca karıştırılır.
    • Mayşelme sırasında sıcaklık değişimleri önemlidir, farklı sıcaklıklarda farklı sonuçlar elde edilir.
    • Bu nedenle belirtilen sıcaklıklarda mayşelemeyi yapınız.
    • 75 dk sonunda karışım sıcaklığını 78 °C ye getirip 15 dk boyunca karıştırmaya devam edin.

    3- YAĞMURLAMA

    • Eğer mayşe kazanınız altında musluk varsa ürün berrak olana kadar altından aldığınız mayşeyi malt üzerine boşaltın.
    • Mayşe berrak akmaya başladığında kazanınızdaki mayşeyi yavaşça başka bir kovaya alın.
    • Başka bir yerde 78 °C'ye ısıtmış olduğunuz 10-14 lt. suyu yavaşça malt üzerine serperek dökünüz.
    • Toplam mayşe miktarınız 27 - 29 lt. olana kadar yağmurlama suyunuzu kulanın. 
    • 78 °C suyu dökme miktarınız kovanın altından almış olduğunuz mayşe miktarı ile orantılı şekilde olması daha verimli sonuç almanızı sağlar. 

    4- KAYNATMA: 

    • Tüm mayşenizi topladıktan sonra kaynatma kazanına aktarın ve 100 °C derecede kaynatın.
    • Kaynama başladıktan sonra toplam 60 dk sürecektir.
    • Kaynama başladıktan sonra kaynatma programındaki sürelere göre uygun miktarda şerbetçiotlarınızı mayşeye atın.

    5- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada kazanı buzlu suya batırmak suretiyle hazırlanan şıranızı mümkün olan en kısa sürede 17-18 °C soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Sıcak durması halinde de maya koyarsanız mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz.

    6- FERMANTASYON: 

    • Şırayı soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Paketten çıkan mayayı şıra üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 17-18 °C arasında olmasına özen gösterin.
    • Fermentasyon boyunca sıcaklığın 18-24 °C arasında olmasına özen gösterin.
Takipte Kalın