Kapat

Amarillo Pils Ekstrakt Paketi

379,00 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00005
  • Stok DurumuStokta Tükendi
  • Kdv Dahil 379,00 TL
Sizlerin sadece kaynatma ve soğutma ile evde hazırlayabileceği yapımı pratik, tatları yoğun ve daha lezzetli %100 malt ürünleridir. Paket içeriğinde 3 Kg Malt Özü, Şerbetçiotu ve Maya bulunmaktadır. Bu paketteki ürünleri nasıl yapacağınız açıklama kısmında ayrıntısıyla belirtilmiştir.
  • Tablomuz

    Orginal Gravite: 1.046-1.050 Renk EBC : 9
    Final Gravite: 1.008-1010 ABV: %5- %5,5
    IBU: 32,5 Miktar: 20 lt
    Kaynatma Süresi: 60 dak.
    Kaynatma Miktarı : 24 lt Kalan Miktar   : 20 lt
         
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Amarillo 20 gr 15 dk
    Amarillo 30 gr 10 dk
    Amarillo 30 gr 5 dk
    Amarillo 20 gr 0 dk
         
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    Amerikan Ale 10 gr 18-22 °C

     

    Yapım Aşamaları

     

    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar dezenfekte edilir

     

    2- ÇÖZÜNDÜRME:

    • Koli içerisindeki malt özlerinin sıcak su içerisinde bekletilip akışkan kıvama gelmesi sağlanır.
    • Ardından malt özlerinin toplam 24 lt içme suyu içerisinde homojen oluncaya kadar karıştırılarak çözünmesi sağlanır.
    • Çözünme işlemi tamamlandığında kaynatma aşamasına geçilir.

     

    3- KAYNATMA: 

    • Toplam kaynama 60 dk. sürecektir.
    • Hazırlanan karışım ısıtıcı yardımıyla kaynaması sağlanır.
    • Kaynama başladıktan 45 dk. sonra paket içerisinde çıkan Amarillo Şerbetçiotunun 20 gr'ı mayşe içerisine atılır.
    • Kaynama 50 dk. olduğunda yani kaynama bitimine 10 dk. kala 30 gr Amarillo Şerbetçiotu kaynayan mayşe içerisine atılır. 
    • Kaynama 55 dk. olduğunda yani kaynama bitimine 5 dk. kala 30 gr daha Amarillo Şerbetçiotu kaynayan mayşe içerisine atılır. 
    • Son olarak, kaynama 60 dk. olup tamamlandığında kalan 20 gr Amarillo Şerbetçiotu mayşe içerisine atılır.
    • Ardından soğutma aşamasına geçilir.

     

    4- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada  kazanı buzlu suya batırmak suretiyle
    • hazırlanan mayşenizi mümkün olan en kısa  sürede 18-22 ºC soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Yeteri kadar soğutmadan maya ilave ederseniz mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz. 
    • Soğutma tamamlandığında fermentasyon aşamasına geçilir.

     

    5- FERMANTASYON: 

    • Mayşeyi soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Paketten çıkan mayayı mayşe üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 18-22 ºC arasında olmasına özen gösterin.
    • 14 gün hava almadan fermente olduktan sonra şişeleyebilirsiniz.

     

 Stoğa gelince haber ver
Takipte Kalın