Kapat

Blog

Cider Nedir? Cider Çeşitleri Nelerdir?
Cider, genellikle elma veya armut gibi meyvelerin sıkılmasıyla elde edilen bir içecektir. Elma suyu veya armut suyu doğal olarak şeker içerir. Bu sular, fermantasyon sürecinde...
Devamını okuyun »
Bira Kiti Nedir? Nasıl Kullanılır?
"Bira kiti", evde bira yapımı için kullanılan bir terimdir. Evde bira yapımı, genellikle bir bira kiti kullanılarak gerçekleştirilir. Bira kitleri, genellikle maya,...
Devamını okuyun »
Malt Nedir?
Malt, genellikle arpa veya başka tahılların özel bir işleme tabi tutulmasıyla elde edilen bir üründür. Bu işlem, tahılların ıslatılması, filizlendirilmesi ve ardından...
Devamını okuyun »
Bira Mayası Nedir?
Bira Mayaları Bira mayası yani maya kelime anlamıyla Türkçede sadece maya anlamına gelirken, batı dillerinde maya için kullanılan kelimeler fermantasyon olayının dış...
Devamını okuyun »
Dry Hop Yöntemi Nedir?
Dry Hop Yöntemi Nedir? Nasıl Yapılır? Adından da anlaşılacağı gibi, şerbetçi otunun mayşeye kuru eklenmesidir. Bu yöntemde şerbetçi otlarını önceden...
Devamını okuyun »
Tam Tahıl Üretimde Verimlilik
Tam Tahıl Üretimde Verimlilik Hesabı Nasıl Yapılır? Malt kullanarak evde biranızı yapıyorsanız bu üretimin verimliliğini nasıl ölçeceğinizi bilmeniz gerekir....
Devamını okuyun »
Fermantasyon Nedir?
Fermantasyon Nedir? Ürün Tadını Nasıl Etkiler? Biradaki malt şekerlerinin fermantasyonu karmaşık bir biyokimyasal süreçtir. Bu yazıda bu süreci elimizden...
Devamını okuyun »
Şerbetçi Otlu Malt Özü Yapımı
Şerbetçi Otlu Malt Özü Nasıl Yapılır? Eğer şerbetçi otlu malt özü yapımına yeni başlıyorsanız, ilk işiniz damak tadınıza uygun bir tür...
Devamını okuyun »
Hidrometre Kullanımı ve Bira Alkol Oranı Hesaplanması
Hidrometre Kullanımı ve Evde Yaptığınız Biranın Alkol Oranının Hesaplanması Nasıl Yapılır? Bir hidrometre, bir çözeltinin özgül ağırlığını hidrometrenin...
Devamını okuyun »
9 sonuçtan 1 ile 9 arası görüntüleniyor.
Takipte Kalın