Dry Hop sırasında kullanmanız için şeçeneklerde bulunan şerbetçi otunu zevkinize göre seçmeyi unutmayın.
IPA tipi ve aromalı içim sevenler için idealdir. Şerbetçi otu acılığı baskındır. Meyveli alt tonlara sahiptir.
Beraberinde Amerikan Ale mayası gönderilmektedir.
Yapımı sırasında sarı malt özü, amber malt özü, 1 kg şeker ya da 1 kg dekstrozdan birtanesinin ilave edilmesini öneririz.
18-25 derece arasında fermente edilebilir. İdeal fermantasyon sıcaklığı 21 - 22 ⁰C'dir.
Fermantasyonun 10. günün de (elinizde varsa serbetçiotu torbasını dezenfekte edin) ürün ile birlikte gönderdiğimiz şerbetçiotlarını şerbetçiotu torbasının içine koyarak kovanıza atın. Fermantasyon tamamlanınca şişelemenizi yapın.
Dry Hop için seçeceğiniz şerbetçi otlarının katacağı tatlar şu şekildedir;
Cascade ; narenciye, greyfurt, çiçek ve baharat aromaları
Amarillo ; portakal, greyfurt, limon, şeftali , kayısı gibi meyve aromaları
Chinook ; çam, greyfurt ve baharat aromaları
Citra ; greyfurt, narenciye, misket limon, tropikal meyve aromaları
Simco ; Narenciye aromaları, greyfurt, çam ve bitki aromaları
Centennial ; narenciye ve çiçeksi aromalar
23 litre son ürün içindir.
Daha yoğun ve gövdeli sevenler 19 lt altında kurulum yapabilirler.
Renk: 15 - 25 EBC
Acılık: 30-35 IBU
1 Kg şeker ile 23 lt kurulumda % 5 ABV elde edersiniz
Net ağırlık: 1.8 kg
Dry Hop Yönteminin detaylı tarifi için aşağıdaki blogumuzu ziyaret edebilirsiniz.
https://www.kedikoy.com.tr/dry-hop-yontemi-nedir
Aşağıdaki Blog yazımızda bu ürünü nasıl kullanabileceğinizi anlattık. Blogu okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
https://www.kedikoy.com.tr/serbetci-otlu-malt-ozu-yapimi