Kapat

Irish Porter Malt Kiti

119,90 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00012
  • Stok DurumuStokta var
  • Kdv Dahil 119,90 TL
Irish Porter Malt Kiti kolayca hazırlanacak lezzetli bir tam tahıl formülü.
  Sepete Ekle
  • Irish Porter Malt Kiti

    İçindekiler Miktar
    Pale Malt (Thracian) 4,50 kg
    Caramel Pils Malt (Best) 0.300 kg
    Munih Malt (Thracian) 0,300 kg
    Carafa 1  (Weyermann) 0,285
    Carafa 3   (Weyermann) 0,285
    Yulaf Ezmesi 0,200 kg
       
    Cascade Şerbetçiotu 28 gr
    Centennial Şerbetçiotu 42 gr
       
    S-04 Maya 10 gr

     

    Orginal Gravite: 1.070-1.065 Renk EBC : 75-79
    Final Gravite: 1.018-1014 ABV: %6,5- %7
    IBU: 40 Kaynatma Miktarı : 25 lt
    Kaynatma Süresi: 60 dak. Kalan Miktar   : 20 lt

     

    Mayşeleme Programı
      Sıcaklık Süre
    Malt Karışımı 67 °C 60 dk
    Yağurlama sırasında 78° C  
         
    Kaynatma Programı
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Cascade 7 gr 60 dk
    Centennial 14 gr 60 dk
    Cascade 7 gr 15 dk
    Centennial 14 gr 15 dk
    Cascade 14 gr 0 dk
    Centennial 14 gr 0 dk
         
         
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    S-04 10 gr 18-22 °C

     

    Yapım Aşamaları

    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar yıkanıp, durulanır ve ardından dezenfekte edilir

    2- MAYŞELEME: 

    • 19-21 L su kazana eklenir ve 68-69 °C derece sıcaklığa getirilir.
    • Size gönderilen Malt karışımı kırılmış olarak sıcak su ile karıştırılır.
    • Karışım sabit sıcaklıkta (66 - 67)°C arasında tutulur ve 60 dk boyunca karıştırılır.
    • Mayşelme sırasında sıcaklık değişimleri önemlidir, farklı sıcaklıklarda farklı sonuçlar elde edilir.
    • Bu nedenle belirtilen sıcaklıklarda mayşelemeyi yapınız.
    • 60 dk sonunda karışım sıcaklığını 78 °C ye getirip yağmurlama aşamasına başlayabilirsiniz.

    3- YAĞMURLAMA

    • Eğer mayşe kazanınız altında musluk varsa ürün berrak olana kadar altından aldığınız mayşeyi malt üzerine boşaltın.
    • Mayşe berrak akmaya başladığında kazanınızdaki mayşeyi yavaşça başka bir kovaya alın.
    • Başka bir yerde 78 °C'ye ısıtmış olduğunuz 14-17 lt. suyu yavaşça malt üzerine serperek dökünüz.
    • Toplam mayşe miktarınız 25 - 26 lt. olana kadar yağmurlama suyunuzu kulanın. 
    • 78 °C suyu dökme miktarınız kovanın altından almış olduğunuz mayşe miktarı ile orantılı şekilde olması daha verimli sonuç almanızı sağlar. 

    4- KAYNATMA: 

    • 25 lt mayşenizi topladıktan sonra kaynatma kazanına aktarın ve 100 °C derecede kaynatın.
    • Kaynama başladıktan sonra toplam 60 dk sürecektir.
    • Kaynama başladıktan sonra kaynatma programındaki sürelere göre uygun miktarda şerbetçiotlarınızı mayşeye atın.

    5- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada kazanı buzlu suya batırmak suretiyle
    • hazırlanan şıranızı mümkün olan en kısa sürede 21-22 °C soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Sıcak durması halinde de maya koyarsanız mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz.

    6- FERMANTASYON: 

    • Şırayı soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Paketten çıkan mayayı şıra üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 21-22 °C arasında olmasına özen gösterin.
    • Fermentasyon boyunca 18-22 °C arasında fermentasyona devam etmeye özen gösterin.
Takipte Kalın