Kapat

Bohem Pilsener Malt Kiti

89,90 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00014
  • Stok DurumuStokta var
  • Kdv Dahil 89,90 TL
Tam tahıl kitleri ile kolayca hazırlanacak lezzetli formüller.
  Sepete Ekle
  • Bohem Pilsener Malt Kiti

    İçindekiler Miktar
    Pilsener Malt 4 kg
    Caramel Pils Malt 0,250 kg
    Munich Malt 0.200 kg
       
    Magnum Şerbetçiotu 15 gr
    Saaz Şerbetçiotu 70 gr
       
    W-34/70 Maya 2x 10 gr
    Yada US-05 Maya 10 gr

     

    Orginal Gravite: 1.050 Renk EBC : 7
    Final Gravite: 1.010 ABV: %5,2
    IBU: 35 Kaynatma Süresi: 60 dak.
    Kaynatma Miktarı : 24 lt Kalan Miktar   : 20 lt

     

    Mayşeleme Programı
      Sıcaklık Süre
    Malt Karışımı 67 °C 60 dk
    Yağmurlamadan önce 78 °C 15 dk
    Yağurlama sırasında 78 °C  
         
    Kaynatma Programı
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Magnum 15 gr 60
    Saaz 40 gr 20
    Saaz 35 gr 5
         
    Fermentasyon Programı
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    Saflager W-34/70 2x10 gr 10 -14°C
    Yada US-05 10 gr 18-22 °C

     

    Yapım Aşamaları

    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar yıkanıp, durulanır ve ardından dezenfekte edilir

    2- MAYŞELEME: 

    • 17-18 L su kazana eklenir ve 68-69 °C derece sıcaklığa getirilir.
    • Size gönderilen Malt karışımı kırılmış olarak sıcak su ile karıştırılır.
    • Karışım sabit sıcaklıkta (64 - 67)°C arasında tutulur ve 60 dk boyunca karıştırılır.
    • Mayşelme sırasında sıcaklık değişimleri önemlidir, farklı sıcaklıklarda farklı sonuçlar elde edilir.
    • Bu nedenle belirtilen sıcaklıklarda mayşelemeyi yapınız.
    • 60 dk sonunda karışım sıcaklığını 78 °C ye getirip 15 dk boyunca karıştırmaya devam edin.

    3- YAĞMURLAMA

    • Eğer mayşe kazanınız altında musluk varsa ürün berrak olana kadar altından aldığınız mayşeyi malt üzerine boşaltın.
    • Mayşe berrak akmaya başladığında kazanınızdaki mayşeyi yavaşça başka bir kovaya alın.
    • Başka bir yerde 78 °C'ye ısıtmış olduğunuz 12-15 lt. suyu yavaşça malt üzerine serperek dökünüz.
    • Toplam mayşe miktarınız 24 - 25 lt. olana kadar yağmurlama suyunuzu kulanın. 
    • 78 °C suyu dökme miktarınız kovanın altından almış olduğunuz mayşe miktarı ile orantılı şekilde olması daha verimli sonuç almanızı sağlar. 

    4- KAYNATMA: 

    • Tüm mayşenizi topladıktan sonra kaynatma kazanına aktarın ve 100 °C derecede kaynatın.
    • Kaynama başladıktan sonra toplam 60 dk sürecektir.
    • Kaynama başladıktan sonra kaynatma programındaki sürelere göre uygun miktarda şerbetçiotlarınızı mayşeye atın.

    5- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada kazanı buzlu suya batırmak suretiyle hazırlanan şıranızı mümkün olan en kısa sürede 21-22 °C soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Sıcak durması halinde de maya koyarsanız mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz.

    6- FERMANTASYON: 

    • Şırayı soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Paketten çıkan mayayı şıra üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 21-22 °C arasında olmasına özen gösterin.
    • Lager maya kullanacaksanız maya ilave ettikten sonra 8-14 °C arasına soğutma yapmanızı tavsiye ederiz.
    • Lager maya kullanmayacaksanız fermentasyon boyunca 18-22 °C arasında fermentasyona devam etmeye özen gösterin.
Takipte Kalın