Kapat

Bavaria Buğday Malt Kiti

439,00 TL
  • Marka Kediköy
  • Ürün KoduMALTPAKETİ00004
  • Stok DurumuStokta Tükendi
  • Kdv Dahil 439,00 TL
Tam tahıl kitleri ile kolayca hazırlanacak lezzetli formüller.
  • Bavaria Buğday Malt Kiti

     

    İçindekiler Miktar
    Buğday Maltı 2,00 kg
    Pilsener Malt 2,50 kg
    Caramel Pils Malt 0,5 kg
    Yulaf 0,150 kg
    Pirinç Kabuğu 0,150 kg
       
    Hallertau Mittelfruh 30 gr
       
    WB-06 Maya 10 gr

     

    Orginal Gravite: 1.060-1.064 Renk EBC : 6-10
    Final Gravite: 1.013-1016 ABV: %6- %6,5
    IBU: 14 Kaynatma Miktarı : 24 lt
    Kaynatma Süresi: 90 dak. Kalan Miktar   : 20 lt

     

    Mayşeleme Programı
      Sıcaklık Süre
    Malt Karışımı (Protein Dinlendirmesi) 45 °C 15 dk
    Malt Karışımı 65 °C 60 dk
    Yağmurlamadan önce 78 °C 10 dk
    Yağurlama sırasında 78 °C  
         
    Kaynatma Programı
    Kaynatma Programı Miktar Kaynatma süresi dak.
    Hallertau Mittelfruh 30 gr 60 dk
         
    Fermentasyon Programı
    Maya Tipi Miktar Fermantasyon Sıcaklığı
    WB-06 10 gr 18-24 °C


    Yapım Aşamaları

    1- HAZIRLIK:

    • Tüm kullanılacak ekipmanlar yıkanıp, durulanır ve ardından dezenfekte edilir


    2- MAYŞELEME: 

    • 20 lt su kazana eklenir ve 45 °C derece sıcaklığa getirilir.
    • Size gönderilen Malt karışımı kırılmış olarak sıcak su ile karıştırılıp, 15 dk 45 °C sıcaklıkta protein dinlendirmesi yapılır.
    • Karışım daha sonra (64 - 67)°C ye ısıtılarak 60 dk boyunca karıştırılır.
    • Mayşelme sırasında sıcaklık değişimleri önemlidir, farklı sıcaklıklarda farklı sonuçlar elde edilir.
    • Bu nedenle belirtilen sıcaklıklarda mayşelemeyi yapınız.
    • 60 dk sonunda karışım sıcaklığını 78° C ye getirip 10 dk boyunca karıştırmaya devam edin.


    3- YAĞMURLAMA:

    • Eğer mayşe kazanınız altında musluk varsa ürün berrak olana kadar altından aldığınız mayşeyi malt üzerine boşaltın.
    • Mayşe berrak akmaya başladığında kazanınızdaki mayşeyi yavaşça başka bir kovaya alın.
    • Başka bir yerde 78 °C ye ısıtmış olduğunuz 8-10 L suyu yavaşça malt üzerine serperek dökünüz.
    • Toplam mayşe miktarınız 24 L olana kadar yağmurlama suyunuzu kulanın. 
    • Bu 78 °C suyu dökme miktarınız kovanın altından almış olduğunuz mayşe miktarı ile orantılı şekilde olması daha verimli sonuç almanızı sağlar. 


    4- KAYNATMA: 

    • Tüm mayşenizi topladıktan sonra kaynatma kazanına aktarın ve 100 °C derecede kaynatın.
    • Kaynama başladıktan sonra toplam 90 dk sürecektir.
    • Kaynama başladıktan sonra kaynatma programındaki sürelere göre uygun miktarda şerbetçiotlarınızı mayşeye atın.


    5- SOĞUTMA: 

    • Bu işlem sırasında ve sonrasında herşey dezenfekte edilmiş olmalıdır.
    • Soğutma için serpantin, tersakım soğutucu, plakalı eşanjör kullanarak yada kazanı buzlu suya batırmak suretiyle
    • hazırlanan şıranızı mümkün olan en kısa sürede 21-22 °C soğutmanız gerekmektedir.
    • Aksi halde kontaminasyona neden olabilirsiniz.
    • Sıcak durması halinde de maya koyarsanız mayalarınızın ölmesine neden olabilirsiniz.


    6- FERMANTASYON: 

    • Şırayı soğutuktan sonra fermentasyon yapacağınız kaba aktarın.
    • Üzerine pakette çıkan mayayı şıra üzerine ekleyin.
    • Bu aşamada şıra sıcaklığının 21-22 °C arasında olmasına özen gösterin.
    • Fermentasyon boyunca 18-24 °C arasında fermentasyona devam etmeye özen gösterin.

     

 Stoğa gelince haber ver
Takipte Kalın